Karussellil


Eks nüüd hakkab juba teatud rutiin siinsesse ellu tulema, mistõttu igapäevaselt blogi täiendada ei tundu mõttekas. Keegi ei viitsi ju lugeda tõusen-söön-jne lugusid ehk siis: neljapäeval tööl kogu päeva puhastasime vastavalt rosetti ja bordüüri. Ja kogu lugu! Ei midagi põnevat?! (Meil muidugi oli veidi, sest eks me ikka kiibitsesime teiste tegemisi ja õppisime ka sealjuures üht-teist.)
Seega edaspidi kirjutan, kui midagi jagamisväärset paistab olevat. Reedel veidi oli.

Et mis siis eile oli? No oligi tõeline toimetamiste virr-varr. Pöörlesime erinevate asjatamistega töökojas ringi nagu karussellil. Ärge seda siis nüüd sõna-sõnalt ka võtke: lihtsalt oli palju erinevaid tegevusi eri paigus. Midagi tegime täiesti ise, midagi koos juhendajaga tema lisakäteks olles. Nii sai kokku lapitud eelmisel päeval lõplikult puhastatud vidinad, tehtud ettevalmistusi ühele sambafragmendile vormi valamiseks ning sellele detailile pintsliga peale kantud esimesed kihid silikooni (see segatakse muideks kohapeal kokku kolmest komponendist!) ja päeva lõpetuseks kumbki meist pidi valama veel ühe ukse piirdeliistu.
Tõsine üllatus oli see, et sellele sambaosale mõõtudega umbes 50x50x50 cm tehti valuvormi jaoks servad kõrgusega 5 cm. Jah, saite õigesti aru – ainult viis sentimeetrit. Seda põnevam on jälgida, kuidas siis ikka see vorm valmib. Tegelikult silikoonitamine oligi juba vormivalu esimene kiht.
Sambafragmendi esimene silikoonitamine

Ukse piirdeliistud tuli aga meil juba täiesti iseseisvalt teha. Valamise töö juures on väga oluline, et ei unustaks kõiki pindu enne tööde alustamist separaatoriga (maakeeli – õliga) üle piserdamast, sest muidu ei saa oma detaili laua küljest tervelt kätte ja ämbrite puhastamisega nühid end lolliks, nõud jäävad aga ikka kipsiseks ning maanduvad üsna ruttu prügikastis.
Liistud said valmis (kulutades neile aega 2-3 korda enam kui profid seda teevad) ja bossi poolt hinnatud hindele „NICE“. Ise jäime muidugi ka rahule, sest need kukkusid meie endigi arust algajate kohta päris hästi välja.

Kommentaarid

  1. tublid olete, aga ootame ikkagi siia blogisset teie töid ja tegemisi. Kaugelt vaadates ikka päris huvitav, veel parem oleks muidugi ise kohal olla.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused